top of page

HISTÒRIA DE L'HANDBOL LES FRANQUESES

L'any 1959 un grup de joves del nostre poble, al capdavant del qual hi havia un jove emprenedor i entusiasta de nom Joan Bufi, van veure com a la ciutat veïna de Granollers es practicava des de feia uns  anys un esport anomenat en aquells temps "Balonmano”.

 

Eren temps difícils i precaris però ells conjuntament amb joves com Ramon Canal, Pere Fortuny, Josep Corbera, Joaquim Edo, Joan Miralles, Miquel Pascual, Josep Planas , Joaquim Fortuny, Lluís Serra, Manel Jaén, Miquel Riera, Julio Pedrosa i entrenats per en Jaume Valls van embarcar-se en la iniciativa. El club creat l’any 1959 s’anomenà Club Balonmano las Franquesas. Aquesta aventura durà fins a mitjans dels anys 70, quan el club desaparegué per motius tècnics i noves reglamentacions de la Real Federació Espanyola de Balonmano.   

 

A mitjans dels anys 80 i amb la constitució del nou pavelló es creà un nou club anomenat Club Esportiu les Franqueses que en els seus inicis va englobar les seccions d’handbol, bàsquet, tennis i bàdminton. Aquest nou club va llançar de nou la pràctica del nostre esport fins l’any 2007 que desaparegué iniciant una nova etapa amb la formació del nou club AEH Les Franqueses.
 
Durant aquells magnífics anys es van assolir grans èxits esportius, diverses lligues i campionats de Catalunya en diferents categories. L’èxit mes important de la història de l’handbol de les Franqueses va ser l’ascens a primera divisió nacional espanyola del equip Sénior Femení.

AEH LES FRANQUESES

 

HANDBOL DES DEL 1959

bottom of page